Cégvilág

Megtörtént a gigantikus fúzió a sörgyáraknál

Sikeresen lezárta a Molson Coors sörgyártó vállalatcsoport a SABMiller plc MillerCoorsba lévő 58 százalékos részesedésének korábban már bejelentett felvásárlását. A MillerCoors vegyes vállalatot 2008-ban alapította a SABMiller és a Molson Coors az Egyesült Államokban és Puerto Ricóban.

Az ügylet részeként a Miller márkaportfólió is a Molson Coors százszázalékos tulajdonába kerül az Egyesült Államokon kívüli területeken, a vállalat továbbá megtartja a jelenleg a MillerCoors portfóliójában lévő összes márkához – többek között a Redd’s ízesített sörökhöz, valamint a Peroni és a Pilsner Urquell importmárkákhoz – fűződő jogokat az Egyesült Államokban és Puerto Ricóban.

Az akvizíció eredményeképpen a Molson Coors – amely vállalatcsoporthoz a Borsodi Sörgyár is tartozik – lett a világ harmadik legnagyobb globális sörgyártója cégérték alapján, valamint ki­zárólagos tu­lajdonosa a Mil­lerCoorsnak, mely vállalat a Molson Coors önálló üzleti egységeként mű­ködik tovább, nevének és chicagói székhelyének megtartása mellett. „A mai nap történelmi pillanat a Molson Coors fejlődésében, hiszen a Molson Coors és a MillerCoors vállalatok egy nagyobb, hatékonyabb szervezetbe történő összevonása révén a világ harmadik legnagyobb sörgyártója lettünk” – mondta Mark Hunter, a Molson Coors elnök-vezérigazgatója. Hunter hozzátette: az a céljuk, hogy az első számú választás legyenek a fogyasztók számára.

sabmiller sörgyár MillerCoors
Kapcsolódó cikkek