Cégvilág

Új vezető a magyarországi Bosch csoport élén

November 1-től Daniel Korioth a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és ezzel együtt felel a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is.

Daniel Korioth Peruban a limai egyetemen végzett közgazdászként, 1989 óta dolgozik a vállalatcsoportnál. Budapestre érkezése előtt 2008 novembere óta a Bosch dízelrendszerek üzletágánál volt a dél-amerikai régió elnöke.

"A fenntartható és nyereséges növekedés elve vezérel majd munkámban” - mondta Daniel Korioth. Javier González Pareja, aki 2011 decemberétől állt a magyarországi Bosch csoport élén, Spanyolországban folytatja pályafutását. A spanyol szakember irányítása alatt az elmúlt öt évben több mint duplájára nőtt a magyarországi cégcsoport munkavállalóinak létszáma, a Bosch számos nagyvolumenű beruházást hajtott végre Magyarországon, a hazai leányvállalatok és az oktatási intézmények együttműködése révén jelentős fejlődést ért el az oktatás területén, működése elismeréseként pedig évről évre a legvágyottabb munkáltatók közé sorolták a vállalatcsoportot, elnyerte az Év munkahelyteremtője díjat és többször az Év K+F befeketője díjat. A leköszönő cégvezető 2017. január 1-től a spanyol-portugál régió elnöke.

Bosch ROBERT BOSCH Kft.
Kapcsolódó cikkek