Cégvilág

Két éven belül két gépe lezuhant, bezárt a TransAsia

Anyagi problémák miatt úgy döntött a tajvani TransAsia, hogy lehúzza a rolót, miután két éven belül két gépe is lezuhant.

A hírt kedden jelentette be a TransAsia elnöke, Vincent Lin, utasok ezreit hagyva ezzel cserben - adta hírül a CNN kedden.

A légitársaság közölte, sürgősségi munkacsoportot állítanak fel, hogy az utas költségeit visszatérítsék.

A TransAsia akkor került címlapokra szerte a világon, amikor tavaly év elején egy autós rögzítette, amint a cég egyik gépe szárnyával letarol egy hidat, majd a folyóba zuhan. A balesetben 43-an meghaltak, ami arra sarkallta a hatóságokat, hogy keményen büntessék meg a céget.

A légitársaság már korábban is anyagi gondokkal küszködött, veszteségei pedig csak súlyosbodtak az ominózus eset óta. 2015-ben 36 millió dollárt vesztett, ez év első kilenc hónapjában pedig 69 millió dollártól esett el.

A taipei tragédia után kivizsgálták a cég biztonsági gyakorlatát, és a TransAsia pilótáit el is kaszálták, miután azok a kulcsfontosságú teszteken megbuktak.

A tajvani cég után nyomoztak már egy 2014-es, szintén halálos kimenetelű repülőgépszerencsétlenség kapcsán is, akkor a GE222 típusú gépen 48 ember lelte halálát, miközben az megpróbált leszállni a Penghu szigeteken.

A légitársaság azt nem közölte, hogy a bezárást követően hány ember marad munka nélkül.

transasia bezárás légikatasztrófa zuhanás
Kapcsolódó cikkek