Cégvilág

Letették a Magyar Telekom új székházának alapkövét

Tegnap elhelyezték a Magyar Telekom új székházának alapkövét Budapesten a Róbert Károly körúti Üllői út sarkán található ingatlanon. Ez lesz Magyarország egy irodatömbben található legnagyobb irodaháza, a százezer négyzetméteres bruttó területű ingatlan egyben a legmodernebb, leginnovatívabb ingatlan lesz az országban – emelte ki a beruházó Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója, Noah M. Steinberg. Az építkezés mintegy ötven milliárd forintba kerül majd. A finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végzi.

Az irodaépület 2018 második felére készül el, ekkor veheti birtokba a Magyar Telekom, a bérleti megállapodás 15 évre szól. A három átlagos irodának megfelelő méretű ingatlan belső terét a fejlesztővel szoros együttműködésben alakítják ki. Az épületben helyet kap egy háromszáz fő befogadására alkalmas konferenciaterem is és 1350 férőhelyes mélygarázs, a legfelső emeleti szinten pedig fitnesz-wellness központ, az épület tetején pedig kétszáz méteres futópályát, illetve belső zöld kertet is kialakítanak.

Az új irodakomplexum a Telekom fél tucat budapesti irodaházát váltja ki. Hatékonysági szempontból kedvezőtlen ilyen számú épületet működtetni, ezért döntött a távközlési társaság az egybe költözésről – mondta  Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy az irodaházban 4500 fő dolgozik majd.


A Telekom lépése a cég Magyarország melletti hosszútávú elkötelezettségének az egyik jele – emelte ki Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. Ez az elkötelezettség a legjobbkor történik. A digitalizáció, automatizálás, elektromobilitás által vezérelt változások korában azok az országok lehetnek majd sikeresek, amelyek megtalálják a stratégiai együttműködés lehetőségét az új korszak zászlóshajóival, mint amilyen a Telekom is, amely élen jár Európában a digitális gazdaságra való átállásban

irodakomplexum alapkőletétel Telekom
Kapcsolódó cikkek