Cégvilág

Nincs már az Interpol körözési listáján a MOL első embere

Levette az Interpol a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, Hernádi Zsoltot a körözési listájáról - adta hírül a Bloomberg pénteken.

Körözése három év után befejeződött, melyet Horvátország indított ellene vesztegetés vádjával.

"Hernádi úr meg van lepődve, hogy az Interpolnak ilyen sokáig tartott felismerni, hogy nem helyénvaló beleavatkozni a horvát állam és a Mol között lévő vitába" - mondta Hernádi ügyvédje, Michael O’Kane. Hozzátette, természetesen örül, hogy végül törölték őt a listáról.

A horvát hatóságok azzal gyanúsították Hernádit, hogy kenőpénzt juttatott a Ivo Sanader korábbi horvát miniszterelnöknek, hogy a Mol megszerezhesse az INA irányítását. A horvát hatóságok nyomozást indítottak, ám mivel a Mol elnök-vezérigazgatója nem jelent meg a tárgyaláson, a horvátok körözést adtak ki ellene, és 2013-ban az Interpol nemzetközi körözési listájára is felkerült.

A MOL az INA 49,1 százalékát birtokolja, Horvátország a 4.4 milliárd dolláros cég 44,84 százalékát tartja kézben. A MOL korábban azt nyilatkozta, nyitott arra, hogy eladja érdekeltségét az INA-ban, amennyiben a tárgyalások kudarcba fulladnak Horvátországgal.


 

Hernádi Zsoltot a körözési listájáról - adta hírül a Bloomberg pénteken.VG-->

körözés Interpol Hernádi Zsolt Mol
Kapcsolódó cikkek