Cégvilág

Nagyot újít a Facebook

Itt a Facebook rég várt nagy újítása: ezzel a funkcióval egyszerűen megadhat háttérszíneket a bejegyéseihez - adta hírül szerda reggel a hvg.hu.

A Facebook sokáig nem nyúlt hozzá a szöveges bejegyzésekhez, mert Zuckerbergék megingathatatlannak tűntek abban, hogy a sima szöveges posztokban semmi trükközés ne legyen. Holott a facebookozók már régóta vágytak arra, hogy "kiszínezhessék" az üzenőfalukat, ez az óhajuk pedig mostanra valósággá vált: ezentúl látványos háttérszínt adhatunk egy-egy kiírásunkhoz, egyszerűen.
 
A jelek szerint az utóbbi időben a Facebook fejlesztői egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felhasználók szöveges üzeneteire – pontosabban arra, hogy kiemeljék azokat a többi felhasználó számára. Néhány hónapja például olyan újítást vezettek be, aminek köszönhetően a 35 karakternél rövidebb bejegyzések jóval nagyobb betűtípussal jelennek meg, mint a többi poszt.
Most pedig ezzel az újabb, még látványosabb fejlesztéssel rukkoltak elő.

Az eredeti, fehér színű háttér helyett nem szimplán színeket, hanem árnyalatokat választhatunk, ami fejlesztők reményei szerint sokkal izgalmasabbakká teszik a bejegyzéseket. Ha kíváncsi arra, hogyan is fog ez kinézni, kattintson tovább a hvg.hu oldalára.

háttérszín újítás kiemelés Facebook
Kapcsolódó cikkek