Cégvilág

A Valton-Sec beszáll a légibizniszbe

A miniszterelnök 2010-es eskütételének biztosításával országosan is ismertté váló Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. új céget alapított Hun-Jet Kft. néven.

A 3 millió forint jegyzett tőkéjű társaság üzletrészének 73 százaléka a biztonsági cégé, a kisebbségi rész az Aeroglobe Kft.-é. Utóbbit Jakab Tamás – egyben a Hun-Jet ügyvezetője – és Jakab Ernő jegyzi. Jakabék tulajdonosok a Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft.-ben is, amely egy sor légiszolgáltatást kínál. Bérelhetők tőlük Cessna repülőgépek, valamint helikopterek, vállalnak javítást, karbantartást, légi megfigyelést, mezőgazdasági repülést, pilótaoktatást, sétarepülést, fuvart a Forma–1-es futamokra, de akár afrikai különutat is egyedi megrendelésre.

Saját repülőteret is üzemeltet a Fly-Coop, mégpedig a Somogy megyei Kadarkúton. A repülőtér a honlapja szerint 800-szor 20 méteres füves leszállóhellyel rendelkezik. Saját hangára, szerelőműhelye van, ahol a gépek karbantartását, javítását végzik. A Hun-Jet kisebbségi tulajdonosa, az Aeroglobe székhelye is a kadarkúti repülőtér. A repülőtér-vezető Jakab Ernő csak annyit fűzött hozzá a Hun-Jet megalapításához: folyamatosan fejlesztik a tevékenységüket. Egyebekben nem kívánt válaszolni a Világgazdaságnak arra, mi a tervük az új közös vállalkozással, illetve ki mit visz a házasságba. A Valton-Secnél nem reagáltak a megkeresésünkre.

A Hun-Jet főtevékenységeként mindenesetre légi szállítóeszközök kölcsönzését jelölte meg a cégadatokban. Emellett légi személyszállítás, rakománykezelés, utazásszervezés, illetve utazásközvetítés is szerepel a lajstromban. Az új cég többségi tulajdonosa az 1994-ben alapított, jelenleg Varga Lajos és Bessenyei István érdekeltségében álló Valton-Sec eddig a légibizniszben nem volt ismert, annál inkább a rendezvény-, illetve az általános személy- és vagyonvédelemben. Tavaly például az állami ünnepeken biztosították a rendezvényeket.

A Valton-Sec biztosítja a városligeti műjégpályát és nyújt hostess-szolgálatot a Művészetek Palotájában. A Valton-Sec a honlapján említi a sportrendezvények biztosítását, és ami az objektumvédelmet illeti, saját bevallásuk szerint 12 megyében, a „nyugati határszéltől a Nyírségig” számos településen jelen vannak. Mindezeken kívül különleges kívánságokat is teljesítenek, így VIP-személyek szállítását vállalják, legyen szó vízi vagy légi utazásról – áll a honlapon. Igaz, eddig a különleges járműigényt partnereik segítségével oldották meg, és a leggyakrabban igénybe vett járművek között első helyen a páncélozott S-osztályú Mercedes szerepel.

légiközlekedés Hun-Jet Valton Security
Kapcsolódó cikkek