Cégvilág

E-autók, dinamikus növekedés: ilyen lehet a BMW éve

Rekord mennyiségű BMW-modellt értékesítettek tavaly Magyarországon, a 14 százalékos növekedésnek köszönhetően ugyanis 2388 BMW került a vásárlókhoz. Az értékesített járművek közül 98 volt az alternatív hajtású – mondta Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója egy szerdai sajtótájékoztatón. A magyar piacon elért 14 százalékos növekedés ugyan elmarad a piac teljes növekedésétől, de a cégvezető ezt stabil, megbízható eredménynek tartja.

A BMW Group globális eredményei is csúcsot döntöttek, az elmúlt évben ugyanis - a megelőzőhöz képest - 5,3 százalékkal több BMW modellt adtak el, ami így meghaladta a 2,367 milliót.

Idén Magyarországon legalább olyan jó évvel számolnak, mint tavaly, erős, kétszámjegyű növekedést várnak 2017-ben – válaszolta a Világgazdaság kérdésre az ügyvezető igazgató, aki jó lépésnek tarja, hogy a kormány kedvezményt biztosít az elektromos autók vásárlásához. Ez közép-kelet-európai sikersztori lehet – vélte Baudouin Denis, aki szerint minden olyan lépés nagyon fontos, amely a zöld szemléltetet, támogatja. Az ügyvezető szerint az is lényeges, hogy a zöld rendszám a jelenlegi formájában éljen tovább.

A BMW motorok eladása is majdnem rekordot döntött, a hét százalékos növekedésnek köszönhetően ugyanis 271-et sikerült eladni. A MINI 2016-ban még jobb növekedési eredményt ért el, éves összevetésben 18 százalékkal nőtt az értékesítés. Erre az évre pedig további növekedést tűzte ki célul – mondta Oros Attila, a BMW Group Magyarország MINI márkavezetője. A társaság 2017-et a MINI évének tekinti, és öt közismert szereplőt (Szabó Gabriella kajakozót, Zoób Kati divattervezőt, Nagy Ervin színészt, Leblanc Gergely balett-táncos és Jókuti András „világevőt”) a MINI márkanagykövetévé választott, akik a MINI márka népszerűsítet támogatják. Újdonságokból pedig több is lesz, és nem csak új, méretében is megnövekedett MINI jön, hanem a BMW is számos újdonsággal áll elő. Ebben az évben érkezik az új 5-ös BMW, ráadásul lesz belőle elektromos változat is. A gyártó erősen fókuszál az alternatív meghajtású járművekre is, jelenleg 6 elektromos vagy hibrid modelljük van, és ebben az évben további két autóval bővül majd ez a portfólió.

Az említett várt idei növekedést a számos újdonságtól és az értékesítési hálózat növelésétől várja a társaság. Idén ugyanis tovább bővül a jelenleg 12 szalonból álló BMW márkakereskedői hálózat, Kaposváron és Nyíregyházán is hivatalos BMW márkakereskedés nyílik, Pécsett és Győrött pedig MINI kereskedések nyitnak.

BMW Group Magyarország BMW
Kapcsolódó cikkek