A támogatási kérelmeket 2017. június 1-jétől lehet benyújtani. A pályázók 200 millió és 450 millió forint között nyerhetnek támogatást, amelyet ipari kutatásra, kísérleti fejlesztésre, projekt-előkészítésére és projektmenedzsmentre, infrastrukturális beruházásra, eszközbeszerzésre, illetve vásárokon való részvételekre fordíthatnak -  ismertette az államtitkár.
   
Rákossy Balázs hangsúlyozta: a felhívás segítségével megvalósulhat a hazai vállalkozások versenyképességének, valamint kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének ösztönzése, hogy minél több exportképes új, piacképes termék, szolgáltatás jöjjön létre és növekedjen a vállalkozások K+F+I aktivitása. Cél, hogy a cégek exportján belül emelkedjen a magas hozzáadott értékkel rendelkező, korszerű, versenyképes tudást tartalmazó termékek, szolgáltatások részaránya.
   
Az NGM államtitkára emlékeztetett: a magyar kormány kiemelt törekvése, hogy az exportképes vállalkozások száma a jelenlegi 2-3 ezerről 10 ezer fölé emelkedjen, növelve ezzel a foglalkoztatást és a gazdaság teljesítőképességét.
   
Hozzátette, az export túlnyomó részét, mintegy 80 százalékát jelenleg a nagy multinacionális vállalatok által előállított termékek teszik ki, ezért is fontos a kis- és középvállalkozások (kkv) exportképességének növelése.