Cégvilág

Változik a Telenor irányítása

A Telenor újonnan kialakított közép-, kelet-európai klaszterének vezetője is lesz Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A norvég távközlési csoport a digitális stratégiájának megvalósításával és az integráltabb működéssel indokolta szervezeti átalakítását, amely a felsővezetés változtatásával is járt. Március elsejétől a csoport leányvállalatait négy klaszterbe rendezik, skandinávia mellett Közép- és Kelet-Európa, valamint a fejlődő és a fejlett ázsiai országok tartoznak majd egy-egy szervezeti egységbe. Minden klasztert egy-egy klasztervezető irányít majd, aki közvetlenül a cégcsoport elnök-vezérigazgatójának irányítása alá tartozik majd, így Alexandra Reich is a felős vezetés tagja lesz.

Ezen kívül szolgáltatási és üzemeltetési részleget hoznak létre (Services and Operations), melynek  feladata, hogy egységesítse és szabványosítsa a  mobil hálózatok, fő informatikai rendszerek, egyéb infrastruktúrák és megosztott szolgáltatások fejlesztését és üzemeltetését. Az ugyancsak újonnan létrehozott termékek és ügyfélkapcsolatok (Products and Customer Interaction) részleg feladadata pedig az lesz, hogy folyamatosan fejlessze a termékeket, az ügyfélélményt és ezek analitikáját. A bejelentés szerint az egyes leányvállalatok elnök-vezérigazgatói továbbra is vezetni fogják saját vállalataikat, és az új klasztervezetők is megmaradnak vállalataik elnök-vezérigazgatói tisztségében.

Alexandra Reich irányítás változás Telenor
Kapcsolódó cikkek