Cégvilág

Jön az országosan egységes elektronikus jegyrendszer

Az Antenna Hungária Zrt., i-Cell Mobilsoft Zrt., és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. alkotta AH-NEJP Konzorcium adta az összességében legelőnyösebb ajánlatot a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által, a „nemzeti elektronikus jegyrendszer platform” kialakítására kiírt pályázaton – jelentette be Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Az ajánlat 3,49 milliárd forintról szólt.

A nyertes AH-NEJP konzorcium vállalkozói szerződést kötött a száz százalékban európai uniós forrásból finanszírozott elektronikus jegyrendszer platform központi rendszerének és a hozzá kapcsolódó pilotok megvalósítására.

Az AH-NEJP Konzorcium feladata a NEJP Rendszer kialakításának alkalmazásfejlesztése, a szükséges hardver- és szoftvereszközök beszerzése, telepítése, beüzemelése, speciális eszközök kifejlesztése, a fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások nyújtása, a központi rendszer és pilotrendszerek bevezetéséhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása, rendszerintegráció, a teljes rendszer beüzemelése és próbaüzemének biztosítása. 

A közösségi közlekedés megújításának, illetve az országosan egységes elektronikus jegyrendszer átjárhatóságának alapfeltétele a kialakításra kerülő rendszer – írta közleményében a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

elektronikus jegyrendszer e-jegy
Kapcsolódó cikkek