Cégvilág

Máshogy járnak a vonatok is az óraállítás miatt vasárnap

Március 26-án, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettő órakor háromra állítják. Az óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint.

Az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek kettő óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, 60 perccel később érkeznek a következő állomásra. Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat három órakor indítják el.

Az óraállítás Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint: a Bécs és Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonatot a lőkösházi állomáson éri az óraigazítás. A vonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint indul 3 óra 25-kor. A Bukarest–Bécs viszonylatú Dacia nemzetközi vonatot Lőkösháza és Békéscsaba között éri az óraállítás. A vonat Békéscsabára már a nyári időszámítás szerint 3:15-kor érkezik.

Néhány Budapestről induló nemzetközi vonat várhatóan egy órával később éri el a külföldi végállomást, és Budapestre is 60 perccel később érkezik meg vasárnap reggel, illetve délelőtt több gyorsvonat.

menetrend vasút óraállítás nyári időszámítás MÁV
Kapcsolódó cikkek