Cégvilág

Százötvenezer euróért versenyezhetnek a startupok

Már jelentkezhetnek a magyar és régiós startupok az OXO Labs rangos versenyére, amelyet immáron harmadszor rendeznek meg a Brain Bar Budapest keretében.

A verseny nyertes vállalkozásai a Power Angels 150 000 eurós befektetési ajánlatával, az OXO Labs féléves akcelerátor programjával, a Google régiós Launchpad eseményén történő bemutatkozással, az Impact Works integrált szakmai csomagjával és az ENGINY különdíjával indulhatnak el a világhírnév felé - derül ki a Blastoff közleményéből.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Képünk illusztráció Fotó: AFP Képünk illusztráció Fotó: AFP[/caption]A korábban CEE Lift Off! néven ismert esemény nevet váltott, idén már Blastoff-ként rendezik meg, ahol a régió legjobb startupjai versengenek a díjakért. Jelentkezni online április 21-ig lehet, amelyet követően a kiválasztottak április 28. és május 5. között videóinterjúban bizonyíthatják rátermettségüket.

A szakmai zsűri május 15-én értesíti azt a tíz startupot, amelyek lehetőséget kapnak, hogy a Brain Bar Budapest keretein belül június 3-án, az Akvárium Klubban három percben bemutassák projektjüket a zsűri és a nagyközönség előtt. A Blastoff győztese 150 000 eurós befektetési ajánlatot kap a Power Angels kockázati tőketársaságtól, valamint részt vehet az OXO Labs féléves akcelerátor programjában. 

Kaposvár lehet a következő startup-város

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, Kaposvár lehet a startupok fellegvára, hiszen startup képzést indít hamarosan a Kaposvári Egyetem a The Connect East Incubator Zrt.-vel közösen.

Együttműködésük célja, hogy az egyetemen folyó alapképzésekben biztosítsák hazánk jövendőbeli vállalkozói bázisát. Ehhez pilot-jelleggel az oktatás kereteit egy úgynevezett virtuális platformra helyznék át, amely többek között a hallgatók profilját tartalmazná. Így láthatóvá válna, hogy a fiatalok pontosan milyen képességekkel, tudás-tőkével bírnak. A platformon az oktatók, a már működő vállalkozások, illetve az egyetemen születő projektek is megjelennének, lehetőséget adva arra, hogy az egyes szereplők egymásra találjanak, vagy a tehetségek mentorokat találjanak ötleteikhez.

Blastoff startup OXO Labs Brain Bar Budapest
Kapcsolódó cikkek