Cégvilág

Távozik az Uber elnöke

Lemondott posztjáról az Uber elnöke Jeff Jones. A vezérigazgató azután döntött így, hogy nem kapott felkérést a cég operatív vezetésére, neve fel sem merült a jelöltek között.

Jeff Jones távozását az Uber is megerősítette, vasárnapi közleményükben megköszönték a férfi munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert kívántak neki. 

Ahogyan ismert, az Uber 2014-től hazánkban is majd két évig működött. Az utazásmegosztó szolgáltatás később azonban kénytelen volt megszüntetni tevékenységét, mivel a fővárosi taxitársaságok és érdekvédelmi szervezetek több demonstrációt is tartottak ellenük, a törvényhozás pedig úgy módosította a szabályokat, amely ellehetetlenítette a sofőrök működését. A szolgáltatás véglegesen tavaly július 24-én vasárnap 12 órától állt le véglegesen.

A közösségi fuvarszervező cég ellen egyébként a világ számos városában léptek már fel helyi taxitársaságok és önkormányzatok, mert szerintük ezek a struktúrák átláthatatlanok és adóelkerülésre épülnek. Az Uber ezeket a vádakat rendre visszautasítja.

Az Ubernek azonban egy újabb botránnyal is szembe kell néznie: mint azt megírtuk, az applikáció képesl ehet megtéveszteni a hatóságokat. A program kiértékeli a telefonok cellaadatait, a bankkártya azonosítók alapján pedig leköveti a felhasználókat. Akik gyakran tartózkodnak egy rendőrőrs körül, vagy olyan pénzintézetnél vezetik a bankszámláikat, amelynél az Egyesült Államokbeli rendőrök többsége, azok „feketelistára” kerülnek a cégnél. Az applikáció ezeket a személyeket hamis adatokkal látja el: olyan autókat jelöl meg Uber-kocsiként, amelyek a valóságban nincsenek is ott, vagy azt jelzi, hogy nincs elérhető jármű a közelben.

Uber Uber szexbotrány taxis tüntetés Jeff Jones
Kapcsolódó cikkek