Cégvilág

Terrorfenyegetés miatt nagy változás léphet életbe a légiközlekedésben

Tizenhárom ország légitársasága kapott bizalmas levelet egy új szabályzatról, amely tiltja, hogy az utaslégtérbe az okostelefonoknál nagyobb elektrotechnikai eszközök kerüljenek fel - írja a The Guardian.

A szaúdi Saudia és a jordániai Royal Jordanian légitársaság is bejelentette, kaptak bizalmas levelet a közlekedésbiztonságért felelős hatóságtól (TSA) egy új szabályzattal kapcsolatban, amely tiltja az okostelefonoknál nagyobb készülékek utastérben való elhelyezését.

Az új rendelet szerint tabletet, laptopot és kamerát sem használhatnak az utasok, de feladott poggyászaikban továbbra is tárolhatják azokat.

Az új szabályzatban érintett légitársaságok nevei még nem nyilvánosak - írja a The Guardian, mivel a hatóságok nem közölték az érintett országokkal az intézkedést. Vélhetően közel-keleti vállalatokról lehet szó és minden Egyesült Államokból érkező és induló járatokra vonatkozhat az előírás - írják.

A levél létezését nem is cáfolta és nem is erősítette meg a Belbiztonsági Minisztérium, arról viszont a Reuters még korábban írt, hogy terrorfenyegetés miatt indokolttá válhat néhány intézkedés a légiközlekedésben.

légiközlekedés USA légitársaság Amerika terrorfenyegetés terror
Kapcsolódó cikkek