Cégvilág

A szálláshelyeknek nagyon megéri a négynapos húsvéti hétvége

A tavalyihoz képest már most 2,5-szer több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre az immár 4 napos húsvét alkalmából. A Szallas.hu adatai alapján minden 4. magyar SZÉP-kártyával egyenlítheti majd ki a számláját, melynek átlagos értéke 49 667 forint. A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak.

A nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása bejött a magyaroknak, a Szallas.hu kutatásában résztvevők 90 százaléka kifejezetten örül a döntésnek. Ez a legfrissebb szállásfoglalási adatokból is látszik, amely a tavalyi ünnephez képest már most 2,5-szeres arányt mutat.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb - fotó: AFP Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb - fotó: AFP[/caption]A húsvét általában véve is utazós ünnep, de ez most még inkább igaz, hiszen minden harmadik foglalás 3 éjszakára, vagyis 4 napra szól – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. A vendégsereg harmada hotelben keresi az ünnepi kikapcsolódást, amit népszerűségben a vendégház, az apartman és a panzió követ. Az átlagos foglalási érték 49 667 forint, és minden 4. magyar SZÉP-kártyával egyenlíti majd ki a számláját.

Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb, a Heves megyei települést sorrendben Hajdúszoboszló, Budapest, Gyula és Siófok követi. Mivel a négy egybefüggő munkaszüneti nap már a környező országokat is elérhetővé teszi, így a külföldre irányuló magyar forgalom is nagyot ugrott idén, ez több, mint háromszorosa a tavaly húsvéti értéknek – tette hozzá Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

A reprezentatív felmérés a Szallas.hu saját előfoglalási adatai alapján, valamint egy 2017. március 30. és április 4. között futó online kutatáson alapulnak, amelyben összesen 1949-en vettek részt.

Érdekes, hogy Eger a Trivago listáján is az élbolyban végzett, amin a magyar városok közül Hajdúszoboszló, Hévíz, Siófok és Gyula is bekerült  a legkeresettebb 10 desztináció közé. A külföldi úti célok közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók. 

Top 10 település az előfoglalások alapján

1. Eger

2. Hajdúszoboszló

3. Budapest

4. Gyula

5. Siófok

6. Szeged

7. Nyíregyháza

8. Miskolctapolca

9. Szilvásvárad

10. Pécs

2. Hajdúszoboszló

3. Budapest

4. Gyula

5. Siófok

6. Szeged

7. Nyíregyháza

8. Miskolctapolca

9. Szilvásvárad

10. Pécs Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb - fotó: AFP -->

belföld Eger húsvét SZÉP-kártya nagypéntek szállásfoglalás szállás
Kapcsolódó cikkek