Cégvilág

Jövő decemberben adják át az új kőbányai szakrendelőt

Összesen 3,7 milliárd forintból épül új szakrendelő a X. kerületben. A beruházás az idei és jövő évi költségvetést is érinti. Idén 424 millió forint jut a tervezési munkákra, jövőre 2 milliárd 575 millió forint a kivitelezésre.

A Maglódi úti épület tervezési munkálatai már zajlanak, az építkezés decemberben kezdődik, hangzott el az új szakrendelő építése miatt összehívott sajtótájékoztatón. 2018 áprilisára már szerkezetkész lesz az épület, ahol 5497 négyzetméteren 192 helyiség lesz, ebből 86 rendelő – hangzott el a tájékoztatón. A rendelőhöz parkolót is építenek, az új rendelőintézet a Bajcsy -Zsilinszky Kórház területén épül fel, és a Maglódi út felől lesz a bejárata.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, az előző uniós ciklusban 500 milliárd forintot költöttek a vidéki kórházak megújítására, a következő uniós ciklusban a központi régió intézményei újulnak meg azért, hogy a fővárosban és környékén élők ellátásához olyan háttér alakuljon ki, amely a biztonságos betegellátást szolgálja – tette hozzá az államtitkár. A Bajcsy kórház most egyébként nem csak a X. és a XVII. kerületieket, hanem a péceli a maglódi és a Monor környékén élőket is ellátja. A kőbányai szakrendelő-építés egyébként már az Egészséges Budapest Program keretében valósul meg.

Az új rendelő három milliárd forintból épül meg, a betegellátáshoz szükséges az orvosi műszerekre pedig 800 millió forintot szánnak. Kőbánya lakossága 90 ezer fő, évente 250 ezer ember látnak el a jelenlegi szakrendelőben ami 1949-ben épült és már elavult. Kőbányán az elmúlt 8-9 évben 1,5 milliárd forintot költöttek szakorvosi rendelők építésére és felújítására, mondta Kovács Róbert Kőbánya polgármestere. Az új szakrendelőhöz 122 parkolót is építenek, és az ehhez szükséges telket az önkormányzat átadta a Bajcsy-Zsilinszky Kórháznak.

egészségügy Bajcsy-Zsilinszky kórház
Kapcsolódó cikkek