Cégvilág

Magyarországra jön a WTCC

Michelisz Norbert vb-címet nyerne idén a Hondával, a Hungaroring 2011 óta idén hetedszer ad otthont a sorozatnak.

Michelisz Norbert a Hungaroringen javíthat a monzai futamon történtek után: a 2017-es túraautó-világbajnokság (WTCC) második, olaszországi állomásának nyitófutamán a magyar pilóta az ötödik helyről rajtolva az első helyért küzdött, de ütközött a marokkói Mehdi Bennanival – akit később meg is büntetett a versenybizottság. Michelisz kiesett, majd a fő futamon a hatodik helyet szerezte meg. A magyar versenyző két nagydíj után az összetett negyedik helyén áll, a vb-pontversenyt hondás csapattársa, a portugál Tiago Monteiro vezeti.

„Nehéz megemészteni, hogy Mehdi Bennani érthetetlen akciója egy biztosnak tűnő futamgyőzelemtől fosztott meg Monzában, de a Honda teljesítménye várakozásokon felüli volt” – írta blogbejegyzésében Michelisz, aki szerint a marokkói manővere miatt most 9 helyett 39 pont a hátránya Monteiróval szemben. A magyar pilóta alig várja a Hungaroringet – ahol eddig már kétszer nyert –, főleg hogy Monzában mindenki láthatta a Honda igazi erejét. „Úgy tűnik, az autó készen áll arra, hogy világbajnoki címet szerezzünk vele” – fogalmazott Michelisz.

Tavaly egyébként épp Bennani nyerte a nyitófutamot a Hungaroringen, míg a fő futamon José María López végzett az első helyen – Michelisz az elsőn nem indult, a másodikon tizedik lett. A legtöbbször a francia Yvan Muller végzett az élen, összesen négyszer. A túra­a­utó-világbajnokság Magyarországon a Formula–1 után a második legnépszerűbb gyorsaságiautós-sorozat – az utóbbi években a szervezők szerint a nézőszám a két nap alatt mindig meghaladta a 35 ezret. A Hungaroring 2011 óta idén hetedszer ad otthont a sorozatnak.

WTCC rally autóversenyzés
Kapcsolódó cikkek