Cégvilág

Megválik a népszerűtlen sportmárkáktól az Adidas

Végre eladót talált golf-üzletágának az Adidas, mint azt a sportszergyártó konszern az elmúlt héten bejelentette, három márkát értékesít egyben.

A Taylor Made, Adams Golf és az Ashworth összesen 390 millió euróért kerülnek át a KPS amerikai befektetőcsoport tulajdonába. Az Adidas csaknem egy éven keresztül keresett vevőt a golfmárkáira, de az üzlet ennek ellenére nem a legjobb bolt: a német gyártó saját számításai szerint mintegy 100 millió eurót veszít a bizniszen.

Az Adidas a golfmárkákat 1998-ban vásárolta, amikor Tiger Woods szereplése miatt a sportág népszerűsége a csúcson volt.

Azóta azonban meredeken csökkent az értékesítések volumene. Az ezredfordulón még 1,3 milliárd eurós forgalmat generált a golfruházat és kiegészítők értékesítése a cégnek, 2016-ban ezzel szemben már csak 892 millió eurót. Ugyanakkor az Adidas nem válik meg minden golfterméktől, a cipők például az „Adidas Golf” márkanév alatt a cégnél maradnak.

Nem csak a golf, hanem a jelek szerint a jégkorong sem megy valami fényesen. A konszern ugyanis a hokiruházatot és kiegészítőket gyártó CCM Hockey eladásában is gondolkodik. Kasper Rorsted a konszern vezérigazgatója szerint már több „komoly érdeklődő” is bejelentkezett a márkáért.

sportszerek Adidas Golf
Kapcsolódó cikkek