Cégvilág

Nagyot kell villantania az Apple-nek

Valamilyen újítással kell előrukkolnia az Apple-nek szeptemberben, amennyiben meg akarja tartani piacvezető szerepét a világban. Ez az idő előrehaladtával azonban egyre nehezebb lesz, lévén, hogy Kínában már el is vesztette piacvezető pozícióját.

Valami nagyot kell durrantania a szeptemberre várt új Apple iPhone-oknak a jövőben, amennyiben a cég igényt tart piacvezető szerepére, illetve a vásárlóira. Meglepetésre ugyanis nemrég napvilágot láttak bizonyos adatok, amelyek szerint csökkent az iPhone vásárlók száma az elmúlt negyedévben. Az Apple közlése szerint kerek egy százalékkal kevesebb készülék fogyott, összesen 50,76 millió darab.

Pedig volt idő, amikor még nem kellett aggódni, hiszen csak 2016 utolsó negyedévében 78,3 millió darab okostelefont adott el az Apple. Ennek a számnak – az előrejelzések alapján – 2017 elejére nőnie kellett volna, ezt azonban nemhogy el sem érte az első három hónap, de még zuhanni is kezdtek a számok. Olyannyira, hogy Kínában a cég már el is vesztette vezető szerepét, helyét a Huawei vette át.

Nagyot kell durrantania az Apple-nek a jövőben, amennyiben a cég igényt tart piacvezető szerepére

Hogy a vásárlók kissé eltávolodtak az Apple-től, azt egyébként a cégnél is jól látják. Tim Cook az Apple vezérigazgatója az analitikusokkal tartott konferenciabeszélgetése során ezt hangoztatta, hogy ez csak átmeneti állapot, így reméli, hogy legújabb mobiljukkal sikerül majd a visszájára fordítaniuk a helyzetet. Ez ugyanakkor nem lesz egyszerű feladat, a konkurensek egyre jobban kiélzik a versenyt, legutóbb a Microsoft jelentette be, hogy hamarosan egy 999 dolláros laptoppal áll elő, amelynek akkumlátora két órával tovább bírja (14 óráig), mint az Apple MacBook Air-je.

okostelefon Apple piacvezető Huawei Microsoft technológia piac
Kapcsolódó cikkek