Cégvilág

Félig bezár egy fővárosi kórház belgyógyászata

Orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház nyárra bezárja a belgyógyászati osztályának felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap majd segítséget az intézmény.

Orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház nyárra bezárja a belgyógyászati osztályának felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap majd segítséget az intézmény – tudta meg a Magyar Nemzet. A kórház honlapján az áll: június 1. és augusztus 31. között a kórház belgyógyászati osztályának közel felén szünetel az ellátás, 67 ágyból 32 lesz elérhetetlen. A 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük.

Fotós: Kallus György

A cikk kitér rá: a kórházi osztály részleges bezárása nem váratlan, az már nagyon érett. „Hiszen a helyzet már korábban is tarthatatlan volt” – írja a lap saját forrására hivatkozva. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Nyírő kényszerszünete a Honvédkórházban mekkora pluszterhelést jelent majd. A Magyar Nemzet megpróbálta megszólaltatni a Nyírő Gyula Kórházat az ügyben, de az intézmény egyelőre nem foglalt állást a témában.

szünet hiány orvos Nyíő belgyógyászat Honvédkórház
Kapcsolódó cikkek