Cégvilág

Újra dupla pályán siklanak a repülők Ferihegyen

Befejeződött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályájának rekonstrukciója, így a reptér visszaállt a kétpályás üzemelésre. A futópálya beton burkolatcseréjére félmilliárd forintba került.

Befejeződött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályájának 3 hónapig tartó rekonstrukciója, így a terveknek megfelelően visszaállt a megszokott, kétpályás üzemelésre. A 3 kilométer hosszú futópálya 900 méteres szakaszának beton burkolatcseréjére félmilliárd forintba került.

A rekonstrukcióra elsősorban a repülésbiztonság fenntartása miatt volt szükség, ugyanis a több mint 30 évvel ezelőtt épített futópálya beton táblái, illetve az alapozás mostanáig bírták a fel- és leszálló gépek jelentette terhelést. A felújítás a futópálya Vecsés felőli végének 900 méteres szakaszát érintette, a 45 méter széles betonsáv középső elemeit kellett az alapozástól újraépíteni a fénytechnikával együtt. A beruházás 1,65 millió euróba, vagyis valamivel több, mint 500 millió forintba került a Budapest Airportnak.

felújítás Ferihegy kifutópálya Budapest Airport
Kapcsolódó cikkek