Cégvilág

Ennyiért gályázik egy balatoni büfés

Egyes balatoni éttermekben a fizetés elérheti akár az osztrák átlagbért, a kisebb büfékben azonban ennél jóval kevesebbet lehet keresni- írja a Pénzcentrum.

Hamarosan indul a nyári főszezon a Balatonnál, és az elmúlt évekhez hasonlóan, idén sem álltak még teljesen össze azok a vendéglátós csapatok, akik kiszolgálják majd a turistahordákat. A déli parton 1450 vendéglátóhely és 2000 kiskereskedelmi üzlet közel 10 ezer munkavállalója várja majd a nyaralókat – írja a Pénzcentrum.

Nem mindegy azonban, hogy kik és milyen fizetésért dolgoznak a büfékben, illetve éttermekben. A népszerű vendéglátó helyek szezonális dolgozói akár egy osztrák átlagfizetésnyi bért is kaphatnak a balatoni munkával - írja a lap – a kisebb part menti büfék alkalmazottjai viszont ennél sokkal rosszabbul járnak. Ők ugyanis a legminimálisabb összegért gályáznak nem ritkán 10-12 órákat.

A nyilvános hirdetéseket böngészve, illetve szakmai információink alapján egy pincér 600-650 fornitot, egy szakács 450-500 forintot, a kisegítő személyzet pedig 250-300 forintot kereshet óránként. Ezzel napi 12 órányi munkaidővel számolva pincérként 203 ezer, szakácsként 156 ezer, mosogatóként pedig 94 ezer forintot lehet keresni havonta – fűzi hozzá a lap.

kereset Balaton büfé
Kapcsolódó cikkek