Cégvilág

Korlátozzák a forgalmat az Astoriánál

Két ütemben, júniusban és augusztusban kicserélik Budapesten a kiskörúti, 800 milliméter átmérőjű ivóvíz-gerincvezetéket az Astoriánál, emiatt a Rákóczi úton sávlezárásra kell számítani.

A Fővárosi Vízművek hétfőn közölte: a terveknek megfelelően két ütemben, június 8. és július 9., majd augusztus 1. és 31. között kicserélik a kiskörúti ivóvíz-gerincvezetéknek az Astoria csomópontba eső szakaszát. A tervek szerint június 9-ig a 800 milliméter átmérőjű gömbgrafitos öntöttvas és két 500 milliméter átmérőjű acél vezetéknek az aluljárófödémben található 9 méteres szakaszát, valamint az összesen 25 métert magában foglaló rekonstrukció kezdő- és végpontján elhelyezkedő aknákban lévő szerelvényeket újítják meg a szakemberek.

Forrás: MW

Bár a munkálatok jellemzően a felszín alatt zajlanak, a munkaterület biztosítása és a munkagépek helyigénye miatt a felújítás idején az arra közlekedőknek a sávlezárások és sávelhúzások miatt hosszabb menetidővel kell számolniuk – tették hozzá.

A vízművek közleményében kitért arra is, hogy a tervezett hálózatfelújítási munkálatokkal tovább csökkenthető a csőtörések, vezetéksérülések kockázata.

A Budapesti Közlekedési Központ internetes oldalán olvasható információk szerint június 8-ától a Rákóczi úton az Astoriánál mindkét irányban sávlezárásra kell számítani a vízvezeték-felújítás miatt.

astoria Fővárosi Vízművek forgalomkorlátozás vízvezeték csere
Kapcsolódó cikkek