Cégvilág

Rosszul kezdte az évet a Dell

A Dell idei üzleti évének első negyedévében 17,8 milliárd dollár bevételt ért el, amely 46 százalékkal felülmúlta az előző év azonos időszakában elért 12,24 milliárd dolláros forgalmat. A jelentős emelkedés döntően az EMC akvizíciójának tudható be.

A Texas állambeli vállalat adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 1,567 milliárd dollár lett, 144 százalékkal kedvezőbb, mint a tavalyi üzleti év első negyedévében.

A Michael Dell által 1984-ben alapított vállalat ugyanakkor az EMC adattároló megoldásokra szakosodott vállalat felvásárlása folytán felmerült költségek miatt a negyedévet 1,38 milliárd dollár nettó veszteséggel zárta.

A hagyományos személyi számítógépek piacán a Dell az idei első negyedéves adatok alapján a HP Inc. és a Lenovo után a harmadik helyen állt 9,573 millió PC eladásával. A cég eladásait 6,2 százalékkal növelte, piaci részesedése pedig 15,0 százalékról 15,9 százalékra emelkedett.

A Dell Technologies Inc. részvényárfolyama csütörtök délután fél hat előtt 3,51 százalékos mínuszban, 65,45 dolláron állt a New York-i tőzsdén.

dell számítógép
Kapcsolódó cikkek