Cégvilág

Sérülteket támogató szervezeteknek hirdettek pályázatokat

Három pályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az otthonukban fogyatékossággal élő embereket segítő civil szervezeteknek – közölte az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Három pályázatot hirdetett az Emmi az otthonukban fogyatékossággal élő embereket segítő civil szervezeteknek – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Czibere Károly a VIII. kerületben található, fogyatékossággal élők által működtetett Nem Adom Fel Cafe & Barban közölte, a felhívásokkal a felnőttkorban látássérültté vált emberek elemi rehabilitációját, segítő és terápiás kutyák kiképzését, valamint a fogyatékossággal élők családjának információt nyújtó szervezeteket támogatják összesen mintegy 150 millió forint értékben.

Az államtitkár kiemelte, az otthonukban fogyatékossággal élő embereknek is meg kell teremteni az integráció lehetőségét, hogy hozzáférjenek az alapvető szolgáltatásokhoz, és ne maradjanak magukra a problémáikkal, ne éljenek izoláltan.

fogyatékos Emmi pályázat
Kapcsolódó cikkek