BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyben a somogyi erdőszélek és cserjék

Megjelent Somogyban a pókhálós galagonyalepke hernyója, amely sűrű szövedéket sző, riadalmat keltve a gazdák közt.

Megjelent Somogyban a pókhálós galagonyalepke hernyója, amely sűrű szövedéket sző, riadalmat keltve a gazdák közt – írja a Sonline. „Nincs ok aggodalomra, mert a kultúrnövényeket, gyümölcsöseket nem bántja – állítja Tóth István, kaposvári növényvédelmi szakmérnök, a növényorvosi kamara elnökségi tagja. A szakember hozzátett: a hernyó inkább az erdőszélen, cserjésekben tenyészik. Csúnya látványt kelt, és tömeges jelenléte miatt a napokban már védekezni kellett ellene Balatonkilitin, a Ságvári utcában, Balatonszemesen, Mernyén, Magyaratádon és Kaposvár környékén.

Amerikai fehér szövőlepkéről még nem kaptak jelzést, a megjelenése június második felében fordulhat elő. Ez már komolyabb károkat okozhat, mert az alma-, dió-, és szilvafák leveleit fogyasztja, és az útszéli juharfákat is megtámadta korábban Fonyód, Boglárlelle és Balatonfenyves környékén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.