gyümölcsös

Felpörgött tavaly a földpiac, gyorsult a termőterületek drágulása

Az elmúlt kétévinél nagyobb ütemben, tíz százalékkal emelkedtek tavaly a termőföldárak, egy hektár szántó átlagára már közelíti a kétmillió forintot, néhol már egy hektár gyepért is több mint egymilliót kérnek.
2022.11.21 Olvasási idő:

Több ezer hektár állami erdő, gyümölcsös és szőlő kerülhet magánkézbe

Újabb üteméhez érkezett a tíz hektár alatti állami földek értékesítése: ezúttal főként erdő-, gyümölcsös-, szőlő- és fásított területekre, valamint vegyes művelési ágú földekre lehet ajánlatot tenni.
2022.11.07 Olvasási idő:

Markánsan emelkedik a termőföld országos átlagára

Nem tört meg az áremelkedés a termőföldpiacon, az osztatlan közös tulajdonú parcellák megszüntetése pedig segítheti a fenntartható birtokméretek kialakítását.
2021.03.16 Olvasási idő:

Egyre drágábban lehet földet venni hazánkban

Tovább nőttek tavaly a termőföldárak – mutat rá legfrissebb elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal.
2019.11.22 Olvasási idő:

Veszélyben a somogyi erdőszélek és cserjék

Megjelent Somogyban a pókhálós galagonyalepke hernyója, amely sűrű szövedéket sző, riadalmat keltve a gazdák közt.
2017.06.03 Olvasási idő:

Még nem tudható, mekkora pusztítást végzett a fagy

A gyümölcsösökben és a szántóföldi növényeknél megkezdődött a fagykár felmérése - közölték a szakmai szervezetek vezetői hétfőn az MTI megkeresésére.
2017.02.06 Olvasási idő:

Hatalmas károk a gyümölcsösökben

Százmilliókat fizetnek ki a biztosítók a gazdáknak a gyümölcsösökben keletkezett fagykárra. Az idei rossz idő szokatlan, de nem rendkívüli. Az agrárbiztosítások szezonja a csúcson van.
2016.05.04 Olvasási idő:

Évente milliárdos károkat okoznak a vadak a gazdáknak

Több mint kétmilliárd forintnyi kárt okoznak a gazdáknak évente a Magyarországon elszaporodott vadak, az őzek, a szarvasok és a vaddisznók. A vadkár megtérítésére az köteles, aki a kárt okozó vad vadászatára jogosult, és akinek vadászterületén a károkozás bekövetkezett. Az új vadászati törvény jövőre kerülhet a parlament elé.
2013.06.28 Olvasási idő:

Jöhet a nemzeti dohánybolt

Várhatóan ismét elhalasztják a dohány-kiskereskedelmet állami kézbe adó törvényjavaslat országgyűlési zárószavazását - derült ki az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén.
2012.02.20 Olvasási idő:

Milyen teát iszik a magyar

A tea kiskereskedelmi eladása továbbra is emelkedett mind értékben, mind mennyiségben. Értékben 10 százalékkal nőtt a forgalom 2008 augusztus-2009 júliusban, az előző hasonló időszakhoz képest. Így az éves piac mérete immár közel 12 milliárd forint - állapította meg a Nielsen piackutató vállalat.
2009.08.28 Olvasási idő: