Cégvilág

BKK-ügy: Tarlós István vizsgálatot rendelt el

A BKK online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a közösségi közlekedés biztonságos és utasbarát működtetése érdekében, a BKK mindenben támogatja a vizsgálatot és a megnyugtató megoldás kidolgozását – közölte a cég vezérigazgatója.

Dabóczi Kálmán közleménye szerint felszólította a T-Systems Magyarország vezérigazgatóját (mint az online értékesítési rendszert kifejlesztő és üzemeltető szerződéses partner felelős vezetőjét) a szükséges információk átadására és a jelentés elkészítésére.

Tarlós lépésére azután került sor, hogy csütörtök éjjel előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak egy fiatalt a rendőrök, aki észrevett egy „rést” az online értékesítési rendszerben, tesztelte, majd jelezte is a BKK-nak a hibát. Ez után a BKK Facebook-oldalának normális működését ellehetetlenítették a felhasználók, tiltakozásul a lépésre, s leállt a BKK weboldala. A cég szerint folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében, és mint utóbb bevallották, magában az online jegyértékesítésben is..

A T-Systems Magyarország közölte: maximálisan együttműködik a BKK e-jegy-értékesítési projektjének ügyében indított vizsgálatban, minden információt megad hozzá, és a cégen belül sem fognak elmaradni a szükséges lépések. Kaszás Zoltán, a társaság vezérigazgatója bocsánatot kért a kialakult helyzet miatt. A rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország szerint kötelességük volt rendőrségi feljelentést tenni.

T-Systems BKK
Kapcsolódó cikkek