Cégvilág

Elindult Paks II berendezéseinek beszerzése

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. megkezdte az atomerőmű két új blokkjának megépítéséhez szükséges berendezések beszerzését.

Az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. meghirdette a Paks II. Atomerőmű turbinaszigetének beszerzését célzó tendert – tudatta sajtóközleményében a Roszatom. A turbina-generátor gépcsoport a majdani atomerőmű kulcsfontosságú része. A beszerzési eljárás keretében a két, egyenként 1200 MW teljesítményű blokk számára egy-egy turbina-generátor gépcsoport beszerzéséről születik majd döntés.

Forrás: AFP

A tenderkiírás alapján a Paks II. Atomerőmű számára két komplett turbina-generátor gépegységet szállítanak majd. A tenderkiírásban szerepelnek a berendezések műszaki paraméterei és a berendezések gyártójával szemben támasztott követelmények.

Az ASZE a 2014-ben az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt.-vel kötött az új atomerőmű tervezéséről, a beszerzésről és az építésről szóló EPC-szerződés alapján fővállalkozójaként végzi a Paks II. Atomerőmű megvalósítását. Az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. a kulcsra kész kivitelezést valósítja meg.

eszköz Roszatom Paks tender
Kapcsolódó cikkek