Cégvilág

Kevesebb autós halhat meg út közben

Defibrillátor készülékeket helyezett autópálya menti töltőállomásaira a Shell. Erre azért volt szükség, mert a nagy hőség miatt megnőtt az egészségügyi problémák kockázata az utakon.

A készülékek helyes használatát a töltőállomások munkatársai is megtanulták, akik azonnali elsősegélynyújtást tudnak adni. Az új defibrillátorok egyébként könnyen értelmezhető vizuális és hang utasításokat adnak a teljes újrélesztési folyamat alatt, értékeli a beteg EKG eredményét, és nemcsak felnőttek, de gyermekek esetében is használható.

Forrás: Shell

„Nagyon fontos számunkra az egészségügyi, biztonsági, munka- és környezetvédelmi normák betartása. A defibrillátor készülékek beszerzésével szeretnénk elérni, hogy az emberek útközben is biztonságban érezzék magukat, illetve amikor nálunk állnak meg bizalommal kérjék a személyzet segítségét. Többször előfordult már, hogy a munkatársainknak kellett esősegélyt nyújtaniuk a töltőállomáson” – mondta Juhász Péter, a Shell Hungary magyarországi értékesítési menedzsere.

A tizenhárom defibrillátor készülék a következő autópálya menti Shell állomások shopjaiban található, mindkét oldalon: az M1-es autópályán Tatánál, az M2-es autópályán Dunakeszinél, az M3-as autópályán Gelejnél, az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, és az M7-es autópályán Székesfehérvárnál és Balatonkeresztúrnál, illetve az M0-ás autópályán, Szigetszentmiklósnál található Shell töltőállomáson lehet még az életmentő készüléket megtalálni.

hőség Shell defibrillátor töltőállmás
Kapcsolódó cikkek