Cégvilág

Újra várja nagyi a palacsintázni vágyókat

Újra várja vendégeit a nemrég még áldatlan állapotban lévő, de azóta minden bizonnyal kitakarított Batthyányi téri palacsintázó.

Újra megnyitotta kapuit vendégei előtt a Batthyányi téri Nagyi palacsintázója – írja a hvg.hu. Úgy tűnik az étterem eleget tett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábbi követeléseinek, mely szerint az étkezdének 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítással kell rendelkeznie, az étteremnek az élelmiszerbiztonságra vonatkozó HACCP rendszert át kellett dolgoznia, a dolgozókat soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatásban kellett részesíteni, illetve a biztonságos üzemeltetéshez szükséges dokumentumokat az étteremnek be kellett mutatnia a Nébih szakembereinek.

Ahogyan az ismert, múlt pénteken záratta be azonnali hatállyal a Batthyányi téri Nagyi palacsintázóját a Nébih. Az egészséget veszélyeztető élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosság egész sorát felvonultató étteremben összesen 30 kilogramm nyomon követhetetlen készételt foglaltak le szakemberek. A helyiségek és a berendezések mocskosak voltak, emellett az ételkészítési technológia is hagyott kívánni valót maga után.

 

nyitás bezárás palacsinta NÉBIH
Kapcsolódó cikkek