Cégvilág

Az év végéig 44 millió iPhone 8-at gyártanának

Valószínűleg csak néhány millió iPhone 8 kerül majd az üzletekbe az első hónapban, vagyis előfordulhat, hogy hiány lesz az eszközből. Később majd javul a helyzet, a beszámoló szerint ugyanis a december végén záruló negyedévben 44 milliót gyártanának az új modellből.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az elmúlt évek hagyományaihoz hűen szeptember elején mutatja be legújabb telefonját az Apple, ennek megfelelően szinte naponta érkeznek az újabb információk arról, hogy mire lehet majd számítani. A Forbes magazin a héten egy meglehetősen kellemetlen hírről számolt be: a BlueFin Research Partners elemzésére hivatkozva azt írta, hogy valószínűleg csak néhány millió iPhone 8 kerül majd az üzletekbe az első hónapban, vagyis előfordulhat, hogy hiány lesz az eszközből. Később majd javul a helyzet, a beszámoló szerint ugyanis a december végén záruló negyedévben 44 milliót gyártanának az új modellből, ennek túlnyomó többségét valószínűleg sikerül is eladni. A következő időszakra már csökkenő érdeklődéssel számolnak az Apple-nél, de a jövő év első felében is negyedévente mintegy 30 millió iPhone 8 készülhet.

Forrás: MW

A Forbes a várható darabszámok mellett egy másik izgalmas kérdést is boncolgatott, az ujjlenyomat-olvasás kapcsán közölt érdekes elképzelést. Ezzel kapcsolatban korábban már több verzió is napvilágot látott. Az eddigi hírek szerint az új Apple telefon arcfelismerő képességgel is rendelkezik majd, és többen úgy vélik, hogy emiatt az ujjlenyomat alapján történő azonosítást kihagyja a cég. Az előlapról ugyanis eltűnik a Home gomb, ami egy potenciális megoldás lett volna erre a feladatra, és a PhoneBox július végén arról számolt be, hogy az egyik legnagyobb távol-keleti tartozékgyártó olyan tokot készített az új iPhone-hoz, amelyen hátul sincs kihagyva hely ujjlenyomat-olvasónak. Ebből arra következtettek, hogy az Apple a már szabadalmaztatott technológiájára építve a képernyőbe integrálta az ujjlenyomat-olvasót. A Forbes szakírója szerint könnyen elképzelhető, hogy ez az azonosítási mód kimarad az új modellből. Igaz, egy jóval trükkösebb verziót is vázolt a szakértő, mely szerint az opció adott lesz, csak nem a piacra dobáskor, hanem később, szoftveresen aktiválja az Apple. A nagy kérdés, hogy hol lenne a szenzor, ami kell az ujjlenyomat vizsgálatához. A Forbes szerint erre akár az érdekes módon alaposan megnövelt méretű bekapcsológomb is alkalmas lehet.

Az biztos, hogy az Apple igyekszik nagy dobással előállni, hiszen idén tízéves az első, mai értelemben okostelefonnak számító készülék, az iPhone. Az új modellnél először alkalmaz majd OLED-kijelzőt az amerikai cég, ráadásul a keretek elvékonyításának köszönhetően jókora, 5,7 hüvelykes képernyőt kapnak majd a felhasználók. Emellett az eddigi hírek szerint lesz szupergyors, vezeték nélküli töltési lehetőség, egymás alatt elhelyezett két hátoldali kamera, és eddig úgy tudni, hogy csak 128 és 256 gigabyte-os tárhellyel készült modellek kerülnek piacra.

okostelefon ujjlenyomat Forbes iPhone
Kapcsolódó cikkek