Cégvilág

Felborul a közlekedés rendje a Krisztina körúton

Villamospálya-felújítás kezdődik a Krisztina körúton, ezért egy hónapra módosul az 56-os villamoscsalád közlekedése: augusztus 21-től szeptember 24-ig a Krisztinavárosi vonalszakaszon a villamosok nem közlekednek, ezen a szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat. A munkák idejére változik az 56-oson kívül az 59-es és a 61-es villamoscsalád közlekedése is.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint augusztus 21-től szeptember 24-ig a BKV Zrt. villamospálya-felújítási munkákat végez az 56-os és az 56A villamos I. kerületi Krisztina körúti vágányszakaszán, a Mikó utca és Orvos lépcső között. A felújítandó szakasz műszaki állapota rossz, a mintegy 30 éve épült vágányon az elmúlt időszakban nem végeztek nagyobb mértékű beavatkozást, ezért felújítása nem halasztható – derül ki a közleményből.

Forrás: MW

Ennek köszönhetően augusztus 21-től egy hétig nem közlekedik majd az 56-os és az 56A villamos. Az érintett járatok vonalán a hűvösvölgyi és a krisztinavárosi szakaszokon az 56-os pótlóbusszal, a Fehérvári úton pedig az 56-os villamos helyett a Szent János kórház és a Városház tér között, a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal lehet utazni. Az 59-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Márton Áron tér és Budagyöngye között közlekedik, az 59A és az 59B villamos nem jár. A 61-es villamos pedig csak rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér M és a Szent János kórház között viszi az utasokat, a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban azonban meghosszabbítva, 61B jelzéssel a Városház térig közlekedik.

Augusztus 28-tól szeptember 24-ig Hűvösvölgy a Városház tér, illetve a Móricz Zsigmond körtér M felől közlekedő 61-61B villamossal, valamint a Márton Áron tér felől egész nap közlekedő 59B villamossal érhető el, Krisztinavárosban a Széll Kálmán tér M és a Szent Gellért tér M között közlekedő 56-os pótlóbusszal lehet utazni, a Fehérvári úton a Városház tér felé csúcsidőben az 56-os villamos helyett a Hűvösvölgy és a Városház tér között a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal utazhatnak, szeptember 1-től Hűvösvölgyből az 59B és 61-61B villamosok mellett a reggeli csúcsforgalomban az 56-os villamos is közlekedik a Széll Kálmán térig.

A további változásokról és a pótlóbuszok útvonaláról további részleteket a BKK honlapján találhatnak a Budapesten közlekedők.

pótlóbusz pályafelújítás közlekedés BKV villamos
Kapcsolódó cikkek