Cégvilág

Elsőként csatlakozott az ENSZ fenntarthatósági hálózatához az Aldi

A diszkont áruházláncok közül az ALDI Magyarország nyert elsőként felvételt az ENSZ fenntarthatósági hálózatának tagjai közé.

A magyarországi diszkont élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok közül az Aldi Magyarország csatlakozott elsőként az ENSZ Global Compact (UNGC) kezdeményezéséhez – írja közleményében a kereskedelmi lánc.

Forrás: AFP

A világ legnagyobb fenntartható és felelős vállalatirányítási programját az Egyesült Nemzetek Szervezete alapította és működteti. A magyar élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok szegmensében az Aldi elsőként kötelezte el magát a vállalati stratégia szintjén a fenntarthatóság tíz egyetemes alapelve iránt az emberi jogok, a munkajog, a környezetvédelem és a korrupció elleni harc területén, és vállalta az alapelvek érvényesítését napi működésében.

Az UNGC egy önkéntes kezdeményezés, amelyhez mérettől és iparágtól függetlenül, bármely vállalat csatlakozhat, amely hajlandó elköteleződni a fenntartható üzleti működés és az általános társadalmi felelősségvállalás mellett. Az UNGC tíz alapelvének való megfelelést rendszeresen ellenőrzik. A kezdeményezés résztvevőinek éves jelentéseket kell készíteniük. A tagság elnyerésével az Aldi Dél 170 ország több mint 12 ezer vállalatához és szervezetéhez csatlakozott az UNCG hálózatában – zárul az Aldi közleménye.

CSR UNCG Aldi fenntarthatóság ENSZ Global Compact
Kapcsolódó cikkek