Cégvilág

Gombamód szaporodik a LED-es közvilágítás Magyarországon

A Nemzeti Közművek közvilágítás üzemeltetési portfóliójába több mint 163 ezer világítótest tartozik, amelyből 2017-re 29 ezer már LED-es technológiával működik majd.

A technológiai fejlődésnek és az európai uniós társfinanszírozású projekteknek köszönhetően a LED-es világítótestek alkalmazása rohamos ütemben terjedt el az utóbbi években Magyarországon. 2014 óta dinamikusan növekszik a LED-es világítótestek aránya a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának közvilágítás üzemeltetési portfoliójában is

- áll a Nemzeti Közművek sajtóközleményében. Eszerint mára ez a teljes világítótest állomány ötödét teszi ki, amivel – figyelembe véve a közvilágítási üzemeltetési engedélyesek piaci részesedését – a Démász országosan a második helyen áll.

A sajtóközlemény hozzáteszi: a közvilágítási technológia gyors változását követve – az önkormányzatokkal együttműködésben – az áramszolgáltató folyamatos fejlesztéseket hajtott végre szolgáltatási területén.

Legutóbb Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat és Békés Város Önkormányzat LED-es világítótesteinek üzemeltetésére és karbantartására kötött megállapodást a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója.

Az önkormányzati ügyfélkör bizalma töretlen a Démász megbízható közvilágítási szolgáltatásaiban, amelynek garanciája az is, hogy a hagyományos szolgáltatási területen lévő önkormányzatok több mint 90 százaléka a Nemzeti Közművek áramszolgáltatóját, a Démászt választotta közvilágítási üzemeltetési szolgáltatójának.

LED Démász Nemzeti Közművek közvilágítás
Kapcsolódó cikkek