Cégvilág

Örülhetnek a sűrített földgáz üzemű autók tulajdonosai

A listaárhoz képest 10 forinttal csökkenti a CNG üzemanyag árát szeptember 20-tól a Nemzeti Közművek. Az intézkedéssel a gazdaságos és környezetkímélőbb alternatív üzemanyag további elterjedését támogatják.

A Nemzeti Közművek a gazdaságos és környezetkímélőbb alternatív üzemanyag további elterjedését akciós kedvezménnyel támogatja. Szeptember 20-tól a Nemzeti Közművek zöld közlekedést meghonosító mobilitási üzletága két budapesti közforgalmú töltőállomásán, a Kőbányai és a Budaörsi úton, a CNG üzemanyag árát 335 Ft/kg-ra csökkenti. A listaárhoz képest így 10 Ft-tal olcsóbban tankolhatják meg a sűrített földgáz üzemű járműveiket a vásárlók – írja az NK közleményében.

Forrás: AFP

2017. első félévében a CNG (sűrített földgáz) hazai értékesítése az előző évhez képest 15 százalékkal növekedett, amely a CNG-s buszállomány növekedésének és a közforgalmú CNG töltőállomások forgalombővülésének köszönhető.

A Nemzeti Közművek a CNG iránti egyre növekvő igényt időszakosan különböző akciókkal, kedvezményekkel támogatja. Ennek jegyében 2017. szeptember 20-tól mindkét közforgalmú töltőállomásán a CNG árát 335 Ft/kg-ra módosítja. A kedvezményhez a tankolók korlátozás nélkül, visszavonásig juthatnak hozzá.

A CNG üzemanyagot használok az árcsökkentés eredményeként személygépjárműveikkel átlagosan 1600-1800 Ft-ból tudnak 100 km távolságot megtenni, amely akár 15-20 százalékkal kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal üzemelőkhöz képest.

A CNG-t használók környezettudatosak, gépjárműveikkel kevésbé terhelik a környezetet, autóik átlagosan 25 százalékkal kevesebb CO2-t, közel 70 százalékkal kevesebb NOx-t bocsátanak ki, mint a hagyományos járművek. A CNG hajtással a szálló por kibocsátása gyakorlatilag nulla, amely különösen kedvező a nagyvárosok levegőjének megóvása érdekében.

A társaság Budapesten két közforgalmi és két üzemi töltőállomást működtet, amellyel a lakosság, a vállalatok, továbbá a BKV Zrt. CNG buszflottájának és az FKF Zrt. CNG-vel üzemelő hulladékszállító gépjárműveinek igényét elégíti ki.

sűrített földgáz CNG Nemzeti Közművek zöld közlekedés
Kapcsolódó cikkek