Cégvilág

Elképesztő mértékben hasít a Netflix a piacon

A várakozásoknál jóval nagyobb mértékben növelte előfizetői számát a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix streaming-szolgáltató a harmadik negyedévben.

A szeptember végével záródott három hónapban 5,3 millió új előfizető szerződött a tartalomszolgáltatóhoz, 4,45 millió külföldön és 850 ezer az Egyesült Államokban. Szakértők kevesebb, 4,5 millió új előfizetővel számoltak.

Forrás: AFP

A Netflix a folyó negyedévre további 6,3 millió új előfizetőre számít, ami felülmúlja a szakértők által várt 6,25 milliót. Az amerikai cég előfizetőinek száma ezzel 115,6 millióra nő világszerte. Bevétele mintegy 30 százalékkal, 2,99 milliárd dollárra nőtt a negyedévben.

A cég adózott eredménye 130 millió dollár, részvényenként 29 cent lett a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 52 millió dollár, részvényenként 12 cent után.

A Netflix árfolyama rekordszinten zárt hétfőn a New York-i tőzsdén. A cég ezután hozta nyilvánosságra negyedéves adatait, aminek a hatására a részvényára további 1,2 százalékkal 205,07 dollárra emelkedett a tőzsdeidőn túli kereskedésben és ezzel az árfolyama már csaknem 64 százalékkal nőtt az év eleje óta.

Netflix bevétel előfizetők
Kapcsolódó cikkek