Cégvilág

Jövőre újabb európai fővárosba repülhetünk Wizz Airrel

Új útvonalat indít Budapestről Athénba a Wizz Air, a menetrend szerinti járatok március 25-től heti négyszer, szeptembertől pedig naponta közlekednek majd.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Athénba. A legújabb Wizz-járat március 25-től közlekedik kezdetben hetente négy indulással, majd szeptembertől naponta.

Forrás: AFP

A Wizz Air legújabb bejelentése 12 idén elindított budapesti útvonalat követ. 2017-ben további három járat indul Budapestről, Agadirral, Frankfurttal és Berlinnel kapcsolva össze a fővárost. Stavanger és Basel pedig 2018 tavaszától válik elérhetővé Budapestről.

Athénnel együtt a Wizz Air budapesti hálózata már 68 alacsony viteldíjas járatot számlál, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb Wizz egész hálózatában.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban, 5,5 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. 2017 első kilenc hónapjában a Wizz Air több mint 3,3 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 16 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakának forgalma. A Wizz hazai hálózata már 75 útvonalat kínál két magyarországi repülőtérről.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta:

A Wizz budapesti hálózatának idei masszív növekedése újabb mérföldkőhöz érkezett a várva várt Budapest-Athén járatunk bejelentésével. Örömmel jelentjük be, hogy immár Athén is közvetlenül elérhető Budapestről alacsony viteldíjainkon.

 

légi közlekedés úti cél Wizz Air athén
Kapcsolódó cikkek