Cégvilág

Milliárdokért újít a Szemereyplus

Hárommilliárd forint értékben 80 Mercedes és 20 Iveco új nyerges vonatót, 60 Schmitz, valamint Krone típusú pótkocsit szerez be a Szemereyplus-cégcsoport.

Szemerey Lóránd, a bejegyzés alatt álló Szemereyplus Zrt. igazgatótanácsának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a tavaly decemberben családi vállalkozásként alakult cég szerint a fuvarozói és logisztikai piacon a versenyképes áron nyújtott prémium szolgáltatás hiányzik, ezért a felsőkategóriás szegmensben látnak fejlődési lehetőséget. Közölte emellett azt is, a beszerzés finanszírozására versenyeztették a bankokat, aminek eredményeként az UniCredit bankkal és lízingcégével kötötték meg a szerződést. Elmondása szerint, azt tervezik, hogy a járműflottát két-háromévente cserélik majd a legújabb közlekedésfejlesztéseket tartalmazó járművekre.

Fotós: Iró Zoltán

A többletszolgáltatás lényege, hogy a rakodótérben kamerarendszert működtetnek, amin keresztül a megbízó és a cég diszpécserszolgálata látja az árurakodást, illetve menetközben követni tudja az áru biztonságos szállítását – fűzte hozzá. Felidézte, hogy 2017. szeptember elsején Magyarországon is elindult tesztjelleggel a közutakon a tengelysúly-mérés, az új járműveket tengelysúly-mérővel együtt vásárolták, a járművezető folyamatosan látja a rakomány súlyát, így el tudják kerülni, hogy a megengedettnél nehezebb legyen a kamion.

Az új vállalkozás – amely Kft. formában már 2002-től működik – egyesül Szemerey Lóránd korábban létrehozott szállítmányozási cégével, az NRG Logisztika Kft.-vel. Ez utóbbi vállalkozás 100 hűtőkamionnal végez szolgáltatásokat az országban működő kereskedelmi cégeknek, szupermarketeknek. Az NRG Logisztikai Kft. 2016-ban 2 milliárd forintos árbevétel mellett 142 millió forintos adózás előtti eredményt ért el.

A zrt. az idén 2,5 milliárd forint árbevétellel és mintegy 230 millió forint eredménnyel számol, a jövő év januárjáig szóló tervek szerint pedig az új járművek forgalomba állnak, és 2018-ban az árbevételt megduplázzák. A mostani bevétel 85 százaléka belföldi, 15 százalék nemzetközi árufuvarozásból származik – mondta az igazgatótanács elnöke.

kamion vontató Szemereyplus milliárdok árbevétel fejlesztés
Kapcsolódó cikkek