Cégvilág

Növekedéssel zárta az évet az IKEA

Az IKEA Csoport a 2017-es pénzügyi évre vonatkozó összes értékesítése 34,1 milliárd eurót tett ki. A valutára gyakorolt hatással korrigálva az IKEA Csoport eladási növekedése az év során 3,8 százalékos volt – derült ki az IKEA sajtóközleményéből.

Az IKEA Csoport a 2017-es pénzügyi évre vonatkozó összes értékesítése 34,1 milliárd euróra rúgott. A valutára gyakorolt hatással korrigálva az IKEA Csoport eladási növekedése az év során 3,8 százalékos volt – derült ki az IKEA sajtóközleményéből.

Stabil anyagi helyzetünkre alapozva befektetéseink a jövőben a vásárlói igények még magasabb színvonalú kielégítését fogják célozni.

mondja Jesper Brodin, aki szeptember 1-je óta az IKEA Csoport elnök-vezérigazgatója.

Forrás: AFP

Az elmúlt év során az IKEA Csoport tovább folytatta célkitűzését, hogy megfizethető megoldásai még több ember számára legyenek elérhetőek: bővítette kínálatát, új koncepció alapján épült áruházakat nyitott, fejlesztette a többcsatornás értékesítést.

Ebben az évben a figyelmünk középpontjában a nappali áll, ennek megfelelően az összes áruházunkban átalakítottuk a nappali területet, továbbá szélesebb választékot és számos okos lakberendezési megoldást kínálunk

- folytatja Jesper Brodin. 

Az IKEA Csoport továbbra is komoly összeget invesztál abba, hogy pozitív hatással legyen a környezetre. Legutóbbi franciaországi, kanadai és litvániai befektetéseinknek köszönhetően szélturbináink száma ma már 415-ra tehető. Ez azt jelenti, hogy az IKEA Csoport jelenleg több szélturbinával jelentkezik, mint áruházzal, és egyre közelebb van annak a 2020-ig kitűzött céljának a megvalósításához, hogy energia független legyen, vagyis legalább annyi megújuló energiát termeljen, mint amennyit a működéséhez használ.

Minket is érint a javában zajló új, digitális kereskedelmi átalakulás, és számos olyan globális trendet tapasztalunk, amely befolyásolja az életünket. A lakberendezés iránti érdeklődés továbbra is egyre élénkül, köszönhetően a személyre szabott, egyedi megoldási lehetőségeknek. Szerepünk ebben az, hogy alapvetően fontos, ugyanakkor releváns választékot kínáljunk megfizethető árakon, anélkül, hogy bármilyen kompromisszumra kényszerüljünk a fenntartható megoldások kárára 

– mondta Marek Feltl, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős regionális vezetője.

Ez további sikeres évet eredményezett számunkra a régióban, ahol szintén jó eredményekre számítunk: Magyarországon 13 százalékos növekedésre, a Cseh Köztársaságban 3 százalékra, míg Szlovákiában 4 százalékra az előző, 2016-os pénzügyi évhez képest.

- tette hozzá.

IKEA pénzügyi eredmény
Kapcsolódó cikkek