Cégvilág

Rózsaszínben pompáznak a Pirelli gumijai az USA Nagydíjon

A Pirelli részt vesz a mellrák elleni küzdelemben, az ultralágy gumik oldalfala a megszokott lila helyett ezúttal rózsaszín lesz.

A Pirelli részt vesz a mellrák elleni küzdelemben, az ultralágy gumik oldalfala a megszokott lila helyett ezúttal rózsaszín lesz. A gumigyártó állítólag a Brazil Nagydíj helyszínének felvásárlását is fontolgatja – olvasható az Origón.

A hétvégi austini versenyre a Forma-1 számos kezdeményezéssel készül a Susan G Komen alapítvány támogatása céljából, amivel a mellrák elleni küzdelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Ennek részeként a Pirelli a megszokott lila helyett rózsaszínre festi az ultralágy gumik oldalfalát az USA Nagydíjon.

A Pirelli teljesen elkötelezett e jelentős kezdeményezés iránt, és a gumikkal is megpróbálja célba juttatni a fontos üzenetet. A hétvégén mindenki gondolkodjon rózsaszínben – írták közleményükben.

Az USA-ban a mellrák elleni küzdelem kiemelt hónapja az október, az NFL-ben például a csapatok és a játékosok közül sokan rózsaszín kiegészítőkkel lépnek pályára. A Susan G Komen alapítvány több mint hatvan országban tevékenykedik, és 1982 óta közel egymilliárd dollárt gyűjtött.

Pirelli mellrák kezdeményezés
Kapcsolódó cikkek