Cégvilág

Tatabányán nyitott logisztikai központot a Coloplast

Felavatták a dán tulajdonú, gyógyászati segédeszközöket előállító Coloplast új csomagoló és disztribúciós központját (PDC) pénteken Tatabányán.

A dán Coloplast új logisztikai központjának tatabányai átadóján Dietmar Vollmer, a vállalat alelnöke felidézte, hogy három éve kezdték a logisztikai központ tervezését, másfél éve fogtak hozzá az építkezéshez, mára pedig elkészült a korábbinál ötször nagyobb, 25 ezer négyzetméter alapterületű telephely.

Hozzátette: a vállalat kinőtte a régi infrastruktúrát, nagyobb helyre volt szükség, hogy hatékonyabban tudják kezelni a Coloplast gyáraiból érkező termékmennyiséget.

Az új logisztikai központ többfunkciós: a késztermékek megfelelő célországokba szállításán kívül a termékek ország-specifikus csomagolását is itt végzik. A Coloplast erről a telephelyről látja el termékekkel a közép-európai piacokat, illetve a tengerentúli fejlődő országokat. Jerkó András, az átcsomagoló és disztribúciós központ igazgatója elmondta, hogy a csarnokokban jelenleg 428-an dolgoznak, a létszám hamarosan eléri az 500-at.

Az egészségügyi termékeket előállító, dániai központú Coloplast húsz éve van jelen Magyarországon, háromezernél több munkavállalót foglalkoztat nyírbátori, illetve tatabányai üzemében. A magyarországi Coloplast-gyárak rendelkeznek a legnagyobb termelési kapacitással, megelőzve a világ többi pontján (az Amerikai Egyesült Államokban, Dániában, Franciaországban és Kínában) található öt gyártólétesítményt.

A nyírbátori üzemet legutóbb 2015 áprilisában bővítettek 7,9 milliárd forint értékű beruházással, ekkor stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a kormánnyal. Tavaly augusztusában avatták a 6 milliárd forintos beruházással felépült negyedik gyártócsarnokukat Tatabányán.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a Coloplast Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele a 2016. szeptember 30-án záródott üzleti évben 104 milliárd forint volt, egy évvel korábban 85,4 milliárd forintot tett ki. A termékek szinte teljes körét az anyavállalatnak értékesítették.

Tatabánya logisztikai központ Coloplast
Kapcsolódó cikkek