Cégvilág

A vártnál jobb negyedévet zárt az Electrolux

A várakozásokat meghaladó mértékben nőtt az Electrolux működési eredménye, mert az árukínálat nyereségességének javulása ellensúlyozta a nyersanyagárak emelkedését.

A stockholmi központú, háztartási berendezéseket gyártó vállalat pénteken bejelentette, hogy működési eredménye a harmadik negyedévben 1,96 milliárd koronára (63 milliárd forint) nőtt az egy évvel korábbi 1,83 milliárd koronáról. Az elemzők csak 1,90 milliárd koronára számítottak.

Forrás: AFP

Az árbevétel-arányos működési eredmény 5,9 százalékról 6,7 százalékra emelkedett az elemzők által várt 6,2 százalékkal szemben.

A svéd központú multinacionális vállalat Electrolux, Frigidaire, AEG, Zanussi és egy sor másik márkanév alatt gyárt háztartási készülékeket.

Az 1919 óta működő, több mint 55 ezer munkavállalót foglalkoztató cég az elmúlt 25 évben 140 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és a jászberényi székhelyű, három gyárat üzemeltető Electrolux Lehel Kft. az idén további 6 milliárd forintot ruház be.

Az Electrolux-csoport 1991-ben vásárolta meg a Lehel Hűtőgépgyárat, 1998-ban porszívógyárat nyitott Jászberényben, majd 2005-ben zöldmezős beruházással épített hűtőszekrénygyárat Nyíregyházán. Az Electrolux mintegy 3500 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon.

Electrolux működési eredmény
Kapcsolódó cikkek