Cégvilág

Beadta a derekát a Facebook

A Facebook képviselői találkozni akarnak az orosz szabályozókkal, hogy egyeztessenek az orosz jogrendnek való megfelelésről – közölte tegnap a TASZSZ.

Az orosz hírügynökség az ország médiafelügyelete, a Roszkomnadzor elnökét, Alekszandr Zsarovot idézte, aki elmondta: minden kényes ügyről beszélnek majd a közösségi portál vezetőségével, ideértve az adatbázisok használatát, valamint a jogsértő tartalmak eltávolítását. A Facebook közölte: még idén decemberben vagy legkésőbb jövő januárban megejtenék a találkozót.

Forrás: AFP

Zsarov októberben megfenyegette a Facebookot, hogy a közösségi oldalt blokkolják Oroszországban, ha nem felelteti meg a működését egyes jogszabályoknak.

A legfőbb vitás pont a körül van, hogy az orosz állampolgárok személyes adatait elvileg csak orosz szervereken lehetne tárolni, a Facebook viszont a saját szervereit használja erre.

Az elnök nem a levegőbe beszél: tavaly novemberben már ellehetetlenítették a LinkedInhez való hozzáférést, mert egy orosz bíróság kimondta, hogy a portál megsértette a személyes adatok tárolására vonatkozó kötelezettségét.

https://www.vg.hu/penzugy/lekorozte-kinai-rivalisa-facebookot-686103/

Oroszország Roszkomnadzor Facebook
Kapcsolódó cikkek