Cégvilág

Egyre több elektromos töltő lesz az országban

Az elektromos autókkal közlekedők számára az országos átjárhatóság biztosításának megkezdését tűzte ki 2017 egyik céljának e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.

Ennek érdekében több mint 300 elektromos töltőállomás telepítését kezdte meg megyei jogú városokban, idegenforgalmi desztinációkban, kormányhivataloknál, az országos főutak mentén, illetve Budapesten – mondta Ugron Gáspár, a társaság ügyvezető igazgatója az Okos Jövő Innovációs Klaszter novemberi klubestjén, amelyen az elektromobilitás kapta a főszerepet.

Ugron sorra vette az elektromobilitás hazai elterjedésének főbb korlátait, majd felvázolta azok elhárítását célzó kormányzati intézkedéseket.

Az e-Mobi e mellett szakmai támogatást is nyújt a Nemzetgazdasági Minisztérium önkormányzati töltő telepítését célzó pályázatain nyertes önkormányzatoknak, valamint közreműködik az elektromos kormányzati flotta kiépítésében is és szerepet játszik a Nemzetgazdasági Minisztérium e-gépjármű vásárlást 1,5 millió forinttal támogató pályázatának lebonyolításában is.

https://www.vg.hu/vallalatok/meglodult-az-elektromos-autok-iranti-kereslet-2-682533/

elektromobilitás e-Mobi elektromos töltő
Kapcsolódó cikkek