Cégvilág

Erős negyedévet produkált a Henkel

Nőtt a Henkel árbevétele és nyeresége is a harmadik negyedévben, a pozitív fejlődéshez mindhárom üzletág hozzájárult a cég közleménye szerint. A szerves árbevétel növekedés aránya elérte a 3 százalékot, míg a nominális árbevétel 5 százalékkal növekedett.

A vállalat árbevétele 4,9 százalékos növekedéssel 4 981 millió euróra nőtt 2017 harmadik negyedévében. A külföldi valutaárfolyamok változásai az értékesítésre összesen mintegy 4,2 százalékos kedvezőtlen hatást gyakoroltak. A felvásárlások, valamint a befektetés-megszüntetések a növekedés 6,1 százalékát tették ki.

Forrás: Henkel Magyarország Kft.

A szerves árbevétel, melybe a külföldi valutaárfolyamok hatásai és a felvásárlások és befektetés-megszüntetések nem tartoznak bele, erős, 3 százalékos növekedést mutatott.

Az általában véve robbanékony és bizonytalan piaci környezet folytatására számítunk. Az árfolyamváltozásoknak különösen megnő a kedvezőtlen hatása. A nehéz körülmények a fogyasztói termékek piacán valószínűleg fennmaradnak. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk sikeres fejlődésünk folytatása és stratégiai prioritásaink megvalósítása mellett

– mondta Hans Van Bylen, a Henkel igazgatóságának elnöke a pénzügyi eredmények ismertetésekor.

Az Adhesive Technologies üzletág erős, 4,9 százalékos szerves árbevétel növekedést ért el. A Beauty Care üzletág 0,5 százalékos szerves árbevétel növekedést, míg a Laundry & Home Care üzletág 1,8 százalékos szerves árbevétel növekedést jelentett.

Az egyre kedvezőtlenebb árfolyamváltozások hatásainak ellenére a Henkel megemelte az elsőbbségi részvények hozamát (EPS). „Csoportszinten továbbra is 2-4 százalékos szerves árbevétel-növekedésre számítunk, korrigált árbevétel-arányos megtérülésünk (EBIT-marzs) több mint 17 százalékra emelkedik. Az elsőbbségi részvények korrigált hozamának növekedése 9 százalék körül várható” – jelentette ki Hans Van Bylen.

Henkel negyedéves eredmény
Kapcsolódó cikkek