Cégvilág

Magyar Posta: rendben zajlik a csomagok kézbesítése

A Magyar Posta a csúcsidőszakra több intézkedéssel készült, a logisztikai kapacitások bővítése mellett, jelentősen emelte a dolgozói létszámot az év végére.

Átlagosan 30 százalékkal több csomagot kezelt a Magyar Posta a november közepi csúcsidőszaktól, mint tavaly ilyenkor – áll a cég közleményében. A csomagfeldolgozás és a kézbesítés folyamatos, fennakadások nincsenek.

Forrás: MTI, Fotó: Koszticsák Szilárd

Idén a korábbi évek tapasztalataihoz képest már jóval hamarabb, október utolsó hetétől érzékelhető volt a csomagvolumen határozott emelkedése a Magyar Postánál – közölte a társaság. A csúcsszezon is hosszabb, köszönhetően annak, hogy a webáruházak nem csupán a Black Friday napjára koncentrálnak, hanem már a hónap közepétől beindulnak az akciók is.

A Black Friday előtti leárazások és maga a Black Friday is egyértelműen látható volt a csomagforgalomban. A november 20-tól kezdődő 3 hétben 1 millió 767 ezer csomagot kezelt sikeresen a Magyar Posta. Ezt a mennyiséget mintegy kétezer jármű képes elszállítani, azaz legalább ennyi csomaggal megrakott kamion érkezett a Magyar Postára ebben az időszakban, ez körülbelül 25 kilométer hosszú kocsisort jelentene.

A Magyar Posta Zrt. közleménye arról is beszámolt, hogy a kézbesítés, legyen szó levelekről vagy csomagokról, folyamatosan és rendben zajlik, fennakadások nincsenek. A megemelkedett forgalom miatt előfordulhat, hogy a megszokottnál többet kell várakozni egyes postákon, hogy átvegyék csomagjaikat az ügyfelek. A Magyar Posta a csúcsidőszakra több intézkedéssel készült, a logisztikai kapacitások bővítése mellett, jelentősen emelte a dolgozói létszámot az év végére, jelenleg több mint 800 fővel többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly ilyenkor, emellett a megemelkedő csomagforgalom miatt azokon a településeken, ahol ez szükséges, szombati kézbesítés is zajlik.

csomagforgalom Black Friday Magyar Posta
Kapcsolódó cikkek