Cégvilág

A világ elitjébe húzták a Lufthansát

Ötcsillagos minősítést kapott a Skytrax brit légiipari tanácsadó szervezettől a Lufthansa, amivel a cég tizedikként csatlakozott a rangos besorolást elnyerő légitárságok elitklubjához.

Első Ázsián kívüli légitársaságként ötcsillagos minősítést kapott a Skytrax brit légiipari tanácsadó szervezettől a Lufthansa. Ezzel a légitársaság tizedikként csatlakozott a rangos besorolást elnyerő társágok elitklubjához. A Skytrax zsűrije már évek óta öt csillaggal értékelte a Lufthansa első osztályát – de most a teljes légitársaságnak sikerült kiérdemelnie az elismerést – számolt be a hírről a Deutsche Lufthansa AG.

Edward Plaisted, a Skytrax CEO-ja (b) átadja a Skytrax ötcsillagos díját Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG CEO-jának (j)
Forrás: Lufthansa

„A díj annak a komoly munkának az elismerése, amellyel ismét a világ vezető prémium légitársaságai közé kívánjuk emelni a Lufthansát. A flottánkban végrehajtott jelentős összegű befektetéseknek köszönhetően sikerült felzárkóznunk az élbolyhoz„ – nyilatkozta Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa igazgatóságának elnöke.

Edward Plaisted, a Skytrax vezérigazgatója szerint

az ötcsillagos besorolás nem csupán azért jelentős elismerés, mert az európai légitársaságok közül a Lufthansának sikerült elsőként megszereznie, hanem azért is, mert az utóbbi évek fejlesztéseit jutalmazza, különös tekintettel az utasoldali kiszolgálásra.

A Skytrax tesztelői az utasok szempontjait veszik figyelembe az utazás során. A földi és a fedélzeti szolgáltatások mintegy 800 kategóriára kiterjedő, átfogó értékelése alapján pontozzák a minőséget. A szempontok között szerepel a fedélzeti kiszolgálás, az ülések kényelme, az ellátás, a biztonsági intézkedések, a fedélzeti szórakoztatás és a vámmentes árukínálat. Az ötcsillagos minősítés odaítélésében fontos szerepet játszott a Lufthansa termékfejlesztési törekvéseinek következetessége és kitartása. Az utóbbi években a társaság átfogó felújítási programot hajtott végre például az első, az üzleti, a prémium turista és a turista osztály kabinjaiban.

elit Lufthansa elimserés
Kapcsolódó cikkek