Cégvilág

A Lufthansa több ezer új munkavállalót vesz fel az idén

A Deutsche Lufthansa AG 2018-ban több mint 8000 új munkavállalót akar felvenni – derül ki a német vállalat sajtóközleményéből. Az újonnan felvenni kívánt munkavállalók közül 4000 fő utaskísérő lehet, de munkavállalókat keres a Lufthansa Technik és a szintén a Lufthansa Csoporthoz tartozó Austrian Airlines is. Eddig a jelentkezők közel egyharmada kapott állásajánlatot.

A Deutsche Lufthansa AG 2018-ban több mint 8000 új munkavállalót kíván felvenni. Az új munkavállalók mintegy fele, azaz 4000 fő légi utaskísérő lesz a Lufthansa Csoport különböző légitársaságainál. Ezen belül a Lufthansa, amely Németország legnagyobb légitársasága, mintegy 2500 légi utaskísérővel bővíti a frankfurti és a müncheni légi csomópontok állományát – derül ki a cégcsoport közleményéből.

Forrás: AFP

Az elmúlt évben a hagyományos álláspályázatok mellett a Lufthansa 11 „utaskísérő-castingot” is tartott, melyek jelentős érdeklődést váltottak ki a célcsoportban.

Eddig több mint 4500 jelentkező vett részt a különböző meghallgatásokon és mintegy 6000 a Frankfurtban rendszeresen megrendezett állásbörzén. A jelentkezők közel egyharmada állásajánlatot is kapott.

A csoport azonban más területekre is toboroz. A Lufthansa Technik például, amely a csoport repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata, 500 főt kíván felvenni különböző helyszínekre. Az Austrian Airlines is 500 fő feletti létszámbővítést tervez az utasfelvételi és a kabinszemélyzetnél, de más üzleti szegmensekben is.

A Lufthansa 38 ezer munkavállalójával jelenleg Frankfurt és Hessen szövetségi tartomány legnagyobb munkáltatója.

munkavállaló Deutsche Lufthansa AG légi utaskísérők
Kapcsolódó cikkek